Στη Media Day του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν στη EuroLeague, οι διοργανωτές πρόσφεραν στους Τι Τζέι Σορτς και Ρισόν Χολμς την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Η δοκιμή περιλάμβανε σπανακόπιτα, χωριάτικη σαλάτα και γαλακτομπούρεκο, με άμεσες αντιδράσεις και βαθμολογίες από τους δύο παίκτες.
Για τη σπανακόπιτα ο Τι Τζέι Σορτς σχολίασε: «Έχει καλύτερη γεύση από ό,τι περίμενα. Θα βάλω 8/10, είναι υψηλός βαθμός για εμένα. Μου αρέσει το φαγητό». Ο Ρισόν Χολμς αναφώνησε: «Χρειάζομαι δυο-τρεις από αυτές πριν από τα παιχνίδια. Θα βάλω 9/10. Θα έλεγα 10/10, αλλά περιμένω να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα φαγητά».
Στη χωριάτικη σαλάτα ο Σορτς παρατήρησε: «Είναι λίγο χαμηλότερα από το προηγούμενο για εμένα. Θα πω 6/10. Δεν μου αρέσουν τόσο πολύ οι σαλάτες». Ο Χολμς πρόσθεσε: «Δεν είμαι μεγάλος φαν των σαλατών, αλλά αυτή είναι πολύ καλή. Θα της δώσω 8/10». Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με το γαλακτομπούρεκο, που αξιολογήθηκε αυθόρμητα: ο Σορτς είπε «Πώς είναι το όνομά του; Δεν θα προσπαθήσω καν να το πω… Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά, ελπίζω να είναι καλό. Πάρτε το μακριά, είναι 10/10 κι ας πήρα μόνο μια μικρή μπουκιά», ενώ ο Χολμς σχολίασε «Αυτό είναι 10/10. Το χρειάζομαι, και θα αρέσει και στον γιο μου».
Από ηθική σκοπιά, η εικόνα των παικτών που δοκιμάζουν και αναγνωρίζουν τοπικές γεύσεις αναδεικνύει καθήκοντα σεβασμού και υπευθυνότητας προς την πολιτισμική κληρονομιά και το περιβάλλον. Η ορθή πράξη εδώ απαιτεί σεβασμό στην παράδοση, υποστήριξη των τοπικών παραγωγών και μείωση σπατάλης τροφίμων. Οι δημόσια εκτεθειμένοι αθλητές μπορούν να ενεργούν ως πρότυπα: να προάγουν βιώσιμες επιλογές, να ενημερώνουν για την προέλευση τροφίμων και να ενθαρρύνουν τον σεβασμό προς την κοινότητα. Η καθημερινή πράξη της υπεύθυνης κατανάλωσης και η προτεραιότητα στη βιωσιμότητα συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.