ΑρχικήSportsΣορτς και Χολμς δοκίμασαν ελληνικά πιάτα στη Media Day

Σορτς και Χολμς δοκίμασαν ελληνικά πιάτα στη Media Day

Στη Media Day του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν στη EuroLeague, οι διοργανωτές πρόσφεραν στους Τι Τζέι Σορτς και Ρισόν Χολμς την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Η δοκιμή περιλάμβανε σπανακόπιτα, χωριάτικη σαλάτα και γαλακτομπούρεκο, με άμεσες αντιδράσεις και βαθμολογίες από τους δύο παίκτες.

Για τη σπανακόπιτα ο Τι Τζέι Σορτς σχολίασε: «Έχει καλύτερη γεύση από ό,τι περίμενα. Θα βάλω 8/10, είναι υψηλός βαθμός για εμένα. Μου αρέσει το φαγητό». Ο Ρισόν Χολμς αναφώνησε: «Χρειάζομαι δυο-τρεις από αυτές πριν από τα παιχνίδια. Θα βάλω 9/10. Θα έλεγα 10/10, αλλά περιμένω να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα φαγητά».

Στη χωριάτικη σαλάτα ο Σορτς παρατήρησε: «Είναι λίγο χαμηλότερα από το προηγούμενο για εμένα. Θα πω 6/10. Δεν μου αρέσουν τόσο πολύ οι σαλάτες». Ο Χολμς πρόσθεσε: «Δεν είμαι μεγάλος φαν των σαλατών, αλλά αυτή είναι πολύ καλή. Θα της δώσω 8/10». Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με το γαλακτομπούρεκο, που αξιολογήθηκε αυθόρμητα: ο Σορτς είπε «Πώς είναι το όνομά του; Δεν θα προσπαθήσω καν να το πω… Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά, ελπίζω να είναι καλό. Πάρτε το μακριά, είναι 10/10 κι ας πήρα μόνο μια μικρή μπουκιά», ενώ ο Χολμς σχολίασε «Αυτό είναι 10/10. Το χρειάζομαι, και θα αρέσει και στον γιο μου».

Από ηθική σκοπιά, η εικόνα των παικτών που δοκιμάζουν και αναγνωρίζουν τοπικές γεύσεις αναδεικνύει καθήκοντα σεβασμού και υπευθυνότητας προς την πολιτισμική κληρονομιά και το περιβάλλον. Η ορθή πράξη εδώ απαιτεί σεβασμό στην παράδοση, υποστήριξη των τοπικών παραγωγών και μείωση σπατάλης τροφίμων. Οι δημόσια εκτεθειμένοι αθλητές μπορούν να ενεργούν ως πρότυπα: να προάγουν βιώσιμες επιλογές, να ενημερώνουν για την προέλευση τροφίμων και να ενθαρρύνουν τον σεβασμό προς την κοινότητα. Η καθημερινή πράξη της υπεύθυνης κατανάλωσης και η προτεραιότητα στη βιωσιμότητα συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.