Το νέο τεύχος με θέμα το αυγό παρουσιάζει ολοκληρωμένα τη γαστρονομική πολυμορφία του πιο καθημερινού υλικού. Από πρωινό και brunch έως ακριβείς τεχνικές μαγειρέματος, το περιοδικό καλύπτει όλες τις εκδοχές: τηγανητό, βραστό, ποσέ, φριτάτα, ομελέτα, deviled και scrambled, συνοδευόμενα από έναν έξυπνο οδηγό με συμβουλές και 20 egg-facts για πιο θρεπτική και δημιουργική κουζίνα.
Απαρτίζεται από ανακαλύψεις, πρακτικά σεμινάρια και πλήθος συνταγών. WORKSHOP 1.0 Ο πιο χρήσιμος οδηγός για το αυγό προσφέρει πληροφορίες για θρεπτική αξία, σωστή αγορά, φύλαξη και ιδανικούς χρόνους ψησίματος. Αναλυτικά κεφάλαια αφιερωμένα σε «Βασικά κι αγαπημένα», ομελέτες από όλον τον κόσμο (Ελληνική ομελέτα, Ιταλική ομελέτα (Φριτάτα), Γαλλική ομελέτα, Ισπανική ομελέτα, Ιαπωνική ομελέτα)· προτάσεις για brunch (Τραγανά scotch eggs, Τέλεια αρωματική shakshuka, Αυγόφετες, Φοβερά eggs benedict, Breakfast burgers-έκπληξη) και συνταγές φούρνου (Κις Λορέν, Αυγόπιτα, Σφουγγάτο με κολοκυθάκια, Σουφλέ με τορτίγιες, Muffins με τορτίγιες και αυγό). Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.
Αναλογιζόμενοι τις ηθικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η μαγειρική και η κατανάλωση, η αναλυτική προσέγγιση του τεύχους προάγει πράξεις που μπορούν να γίνουν κανόνας: μείωση σπατάλης τροφίμων, σωστή συντήρηση και αξιοποίηση περισσευμάτων, προτίμηση τοπικών και βιώσιμων προμηθειών, και διαφάνεια στην επιλογή προϊόντων. Η πράξη πρέπει να καθοδηγείται από το καθήκον να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό προς τους άλλους και το περιβάλλον, ώστε οι επιλογές μας να γίνονται δυνατό παράδειγμα για όλους.
Συγκεκριμένα, η εφαρμογή των τεχνικών του οδηγού στο σπίτι, η διανομή περισσευμάτων σε κοινότητες, η κομποστοποίηση κελυφών και η στήριξη υπεύθυνων παραγωγών είναι μικρές αλλά ουσιαστικές ενέργειες που προάγουν το κοινό καλό. Με αυτόν τον τρόπο η κουζίνα μετατρέπεται σε χώρο όχι μόνο γεύσεων αλλά και υπεύθυνης κοινωνικής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα! Μην το χάσετε!